Oplossingsgericht werken

Het oplossingsgericht werken is een aanvulling op het medisch model, maar heeft een ander vertrekpunt: de patiënt bepaalt wat zijn vraag is.

Het oplossingsgericht werken is een aanvulling op het medisch model, maar heeft een ander vertrekpunt: de patiënt/cliënt bepaalt wat zijn vraag is. Niet de vraag ‘Waar wil je vanaf?’ maar de vraag ‘Waar wil je naartoe?’ staat centraal. De hulpverlener sluit aan bij de vraag van de patiënt en helpt hem zoeken naar mogelijkheden om de gewenste situatie te bereiken. Het probleem – de diagnose, de ziekte of de situatie in het verleden – is daarbij van ondergeschikt belang.

Oplossingsgericht werken bestaat uit een driedaagse training voor huisartsen & POH’s.

Trainer

Pieter Jansen, huisarts in gezondheidscentrum Veldhuizen in Ede. Samen met dit gezondheidscentrum en andere partners heeft Pieter Gezondhuizen opgezet, een project voor positieve en oplossingsgerichte gezondheidsbevordering. De afgelopen jaren specialiseerde hij zich in het oplossingsgericht werken. Samen met Fredrike Bannink schreef hij het boek ‘Positieve gezondheidszorg. Oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk’.

Wanneer

Maandag 8 april, donderdag 23 mei en maandag 10 juni – 9.30 uur tot 16.30 uur (max. 24 deelnemers)

Locatie

de Zandweg – de Meern

Kosten

€ 410,- per deelnemer

Accreditatie

Er is accreditatie voor de volgende beroepsgroepen:

  • Huisartsen (ABC1) – 18 punten
  • POH’s – 12 punten
  • POH-GGZ – 12 punten

Aanmelden

Bespreek met je MTVP-coach of deze training passend is en zo ja, met hoeveel collega’s je wilt deelnemen.