Oplossingsgericht werken voor de doktersassistent

Het oplossingsgericht werken is een aanvulling op het medisch model, maar heeft een ander vertrekpunt: de patiënt bepaalt wat zijn vraag is.

Home > Praktijkondersteuning > Meer Tijd Voor de Patiënt > Interventies > Oplossingsgericht werken voor de doktersassistent

Het oplossingsgericht werken is een aanvulling op het medisch model, maar heeft een ander vertrekpunt: de patiënt/cliënt bepaalt wat zijn vraag is. Niet de vraag ‘Waar wil je vanaf?’ maar de vraag ‘Waar wil je naartoe?’ staat centraal. De hulpverlener sluit aan bij de vraag van de patiënt en helpt hem zoeken naar mogelijkheden om de gewenste situatie te bereiken. Het probleem – de diagnose, de ziekte of de situatie in het verleden – is daarbij van ondergeschikt belang.

Oplossingsgericht werken bestaat uit een 1-daagse training voor doktersassistenten.

Trainer

Pieter Jansen, huisarts in gezondheidscentrum Veldhuizen in Ede. Samen met dit gezondheidscentrum en andere partners heeft Pieter Gezondhuizen opgezet, een project voor positieve en oplossingsgerichte gezondheidsbevordering. De afgelopen jaren specialiseerde hij zich in het oplossingsgericht werken. Samen met Fredrike Bannink schreef hij het boek ‘Positieve gezondheidszorg. Oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk’.

Wanneer

Deze training wordt aangeboden door Mura op 23 april 2024.