Innovatie en digitalisering

Door de zorg te digitaliseren houden we deze toegankelijk waarbij we uitgaan van een blended care model met de nadruk op eigen regie en verantwoordelijkheid.

Home > Praktijkondersteuning > Innovatie en digitalisering

Digitalisering is een strategische pijler binnen RegiozorgNU. Door de zorg te digitaliseren houden we deze toegankelijk waarbij we uitgaan van een blended care model met de nadruk op eigen regie en verantwoordelijkheid. Met het regionale programma NUdigitaal geven we uitvoer aan deze ambities. Kernelementen van het programma zijn:

  1. We leveren en organiseren digitale oplossingen zoals telemonitoring en digitale triage voor de praktijk en de patiënt, waarmee werkprocessen vergemakkelijkt worden en de zorg voor patiënten efficiënter verloopt.
  2. We ondersteunen de zorgverlener bij het inzetten en gebruiken van deze digitale middelen door training, ondersteuning en begeleiding.
  3. We stimuleren samenwerking en netwerkzorg door inzet van een digitaal platform (netwerk informatiesysteem)
  4. We zetten digitale middelen in voor een naadloze communicatie tussen de zorgdomeinen.

Een veilige regionale infrastructuur

Door implementatie van regionale systemen en professionalisering van regionale ICT-ondersteuning realiseren we een veilige digitale infrastructuur. Een belangrijk onderdeel hierin is HIS-harmonisatie. Wij helpen onze huisartsen bij de overstap naar één gezamenlijk Huisartsen Informatie Systeem. Dit zorgt voor minder administratieve rompslomp, gemakkelijkere dossieroverdracht, meer tijd voor zorg en tevreden patiënten die weten dat hun dossiers in veilige handen zijn. VIPLive wordt als virtueel ketenzorgsysteem ingezet voor onze chronische zorgprogramma’s.

Een veilige omgeving voor datamanagement

De realisatie van een veilige omgeving voor datamanagement zal de komende jaren integraal worden opgepakt in RSO Trijn-verband middels een regionale IZA aanvraag. RegiozorgNU zal zich inzetten voor interne rapportages voor de aansturing van de regio organisatie en het monitoren van de zorgprogramma’s.

Faciliteren van zorg op afstand

We doen projecten op het gebied van zorginnovatie, zoals het verder toepassen van telemonitoring en verschillende vormen van zelftriage, zelfmanagement en eigen regie voor de patiënt.

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van NUdigitaal en de voortgang. Daarnaast kun je uiteraard altijd contact opnemen met jouw Hagro-vertegenwoordiger in de klankbordgroep of wijkmanager.

Inspiratie
Stuurgroep

Sam Siemssen (RegiozorgNU)
Jannine Timmerman (ZorgNU)
Marnix Putto (NUGezond)
Diana Lucassen/Pieter Harms (CMIO’s RegiozorgNU)
Tina Meijer (RegiozorgNU)

Klankbordgroep

Arnoud Klein Ikkink (Breukelen/Loenen)
Mieke Wolfs-Smits (Maarssen-Dorp)
Jeroen van Vliet (Gezondheidscentra M’broek)
Monique Gresnigt (Maarssenbroek)
Pieter Harms/Diana Lucassen (Vinkeveen & Wilnis)
Linda de Vogel (Montfoort-Linschoten)
Jouke Hanje (Montfoort-Linschoten)
Erik Wins (Woerden)
Diana Jansen (Woerden)
Debby van Sleeuwen (Harmelen/De Meern)
Jorden Moorlag (Vleuten/Kockengen)
Jantien Stok (Hagro Parkwijk)
Mariël vd Burght (Hagro Vleuterweide)