Het tekort aan doktersassistentes loopt meer en meer op. Heeft jouw praktijk ook moeite met het vinden van een nieuwe collega én zijn jullie een erkend leerbedrijf? Wellicht hebben wij het ontbrekende puzzelstukje voor je.

RegioZorgNU werft in samenwerking met HUS, Unicum, Mediis en ROC Midden Nederland kandidaten voor de opleiding doktersassistent voor zij-instromers. De werving wordt gecoördineerd door een coördinator zij-instromers, Corien van Barneveld van Unicum. Heb je belangstelling? Meld je dan aan!

Hoe werkt het?

De coördinator ontvangt alle cv’s en motivatiebrieven van mogelijke kandidaten, zoekt de juiste kandidaten voor jouw praktijk en stelt deze aan je voor. De praktijk nodigt de kandidaten vervolgens uit voor een sollicitatiegesprek. Als je de juiste match hebt, geef je dit door aan Corien.

Vervolgens wordt de kandidaat aangemeld bij het ROC Midden Nederland voor een intakegesprek. Wanneer deze geschikt is voor de opleiding, kan hij of zij aan de slag als jullie nieuwe collega. Na afronding van de opleiding is het de bedoeling dat de kandidaat als doktersassistent bij jullie blijft werken.

De opleiding

De opleiding vindt plaats bij het ROC Midden Nederland en is gesubsidieerd door het SSFH en duurt tussen de anderhalf en twee jaar. Iedere woensdag gaat de kandidaat naar school. Daarnaast werkt hij/zij minimaal 16 uur in de praktijk.

Workshop praktijkopleider

Ben je een praktijkopleider of wil je graag een praktijkopleider worden? Dan kunnen wij een workshop voor je organiseren. Deze kan zowel fysiek (3×4 uur) als online (6×2 uur). Deze training wordt gesubsidieerd door het SBB.

Let op: dit geldt alleen voor erkende leerbedrijven. Fysieke bijeenkomsten kunnen wij, bij voldoende aanmeldingen, klassikaal organiseren bij UNICUM in Bilthoven.

Enthousiast geworden?

Heb je nog vragen of wil je je praktijk aanmelden? Neem dan contact op met Corien van Barneveld van Unicum. Zij is telefonisch bereikbaar van ma t/m do tussen 09.00 en 17.00 uur, tel. 06-8220 6742.