RegiozorgNU voert samen met Careyn en De Rijnhoven het project ‘Toekomstbestendige zorg voor ouderen thuis’ uit. Dit project richt zich op de samenwerking tussen de huisartsenpraktijk en de wijkverpleging. In juni organiseerden we een kick-off voor dit project. Hierin nam Rudi Westendorp ons mee in o.a. reablement. Met Mariëlle Wiltenburg als projectleider kunnen we van start gaan met de werkgroepen.

Dit project bestaat uit vier deelprojecten:

 1. Samenwerken vanuit één benadering
  Begin december komt de werkgroep, bestaande uit een huisarts, praktijkondersteuners en wijkverpleegkundigen voor dit deelproject voor het eerst bij elkaar. Deze werkgroep gaat in gesprek over het vormgeven van de zorg aan de hand van positieve gezondheid, reablement en thuis als het kan, zelf als het kan, met hulpmiddelen als het kan, zorg als het moet.
 2. Stroomlijnen van de drie meest voorkomende processen in de wijkverpleging
  Parallel aan samenwerken vanuit één benadering starten we in drie werkgroepen met het stroomlijnen van de drie meest voorkomende processen (medicatie, steunkousen en persoonlijke verzorging). Hierbij is ook technologie een belangrijk aspect.
 3. Stroomlijnen aanmelding wijkverpleging
  We verkennen nu in Ronde Venen of we het proces aanmelding nieuwe cliënten wijkverpleging beter kunnen organiseren. Dit zullen we ook nog op een andere locatie gaan doen.
 4. Samenwerken in VIPLive Samenwerken
  Met dit deelproject starten we begin 2024.

Meer informatie over dit project vind je hier.