Green Team

Het Green Team houdt zich bezig met de verduurzaming van de Huisartsenspoedpost Noordwest-Utrecht.

Op de huisartsenspoedpost Noordwest-Utrecht (Leidsche Rijn) is sinds juni 2023 een Green Team actief. Het team houdt zich bezig met de verduurzaming van de spoedpost. Doel is om bewustwording onder de artsen en triagisten te creëren en duurzamer te werken. Het team bedenkt en voert laagdrempelige interventies op de post door.

Taken Green Team

Het Green Team richt zich op een scala aan taken, variërend van praktische zaken op de huisartsenspoedpost tot overkoepelende kwesties zoals energieverbruik in samenwerking met het ziekenhuis. Bovendien streeft het team ernaar om samen te werken met het Green Team van het St. Antonius ziekenhuis.

Het Green Team houdt zich bezig met:

  1. Snelle verbeterpunten ophalen bij collega’s, zoals: minder prullenbakken/papierbakken neerzetten, fietsplan voor medewerkers, nachtartsen stimuleren eigen beddengoed mee te nemen, Morfinerecept één keer printen, inzamelbak voor blikjes/ flesjes/ dopjes, verwarming lager in de herfst/winter.
  2. Afvalstromen, recyclen en energieverbruik in samenwerking met het St. Antonius ziekenhuis. Papier recyclen wat schoon en droog is van de behandelbank. Daarnaast kijkt het team naar recycling van zogenaamde blue wraps (blauwe doeken om chirurgische sets) om aan te pakken.
  3. Medicijngebruik zowel verbruik als weggooigedrag. Ze streven naar meer bewustzijn bij zowel patiënt als arts. Bovendien is het doel om het aantal voorgeschreven (herhaal)recepten op de huisartsenspoedpost te verminderen.

Vragen of tips

Het Green Team is al goed op weg met afvalverwerking, energieverbruik en medicatieverbruik. Heb je tips waarmee het team de huisartsenspoedpost nog groener kan maken? Stuur deze naar groenehuisarts@regiozorgnu.nl. Je kunt hier ook terecht met je vragen.

Leden Green Team

Pascale Schure, huisarts
Monique Koot, triagist
Mariette van de Heuvel, huisarts

Meer informatie
face-marian-verkerk

Tesse Zwijnenburg

Projectleider NUGroen