Worstelt jouw patiënt met negatieve gedachten, verslaving of trauma? De werkgroep GGZ van RegiozorgNU maakt je graag attent op Enik Recovery College. Dit is een herstelacademie, leeromgeving en ontmoetingsplaats rondom persoonlijke ontwikkeling.

Enik is een initiatief van Lister, een regionale instelling voor beschermd wonen en wordt volledig gerund door ervaringsdeskundigen. Enik heeft locaties in Utrecht-Hoograven, Houten, IJsselstein, Leidsche Rijn, Nieuwegein, Utrecht-Overvecht en Zeist. En nu heropent Enik in Woerden. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen. Aanmelden voor programma’s is ook mogelijk via www.enikrecoverycollege.nl.

Een greep uit het aanbod van Enik:

  • De WRAP (Welness Recovery Action Plan) is een praktische manier om aan welzijn te werken. In dit persoonlijke levensplan werkt de deelnemer uit wat deze nodig heeft om goed voor zichzelf te zorgen.
  • In het ontmoetingshart van Enik, het Sociaal trefpunt, kunnen geïnteresseerden kennismaken met de herstelacademie en peersupport. Zij ontdekken samen met anderen wat Enik kan betekenen, hun ervaringen delen en hun eigen weg in herstel vinden.
  • Open zijn over mentale klachten is een keuze. Wat zijn mogelijke voor- en nadelen van open zijn over psychische kwetsbaarheid? Tijdens Honest, Open en Proud (HOP) ontwikkelen deelnemers een eigen visie over openheid.