Degenen die zich hebben aangemeld voor de DUO-dagen van november hebben het al gemerkt: aanmelden gaat dit keer via het platform Corpio en niet meer via het invulformulier op de website van RegiozorgNU. In de toekomst zullen alle aanmeldingen voor scholingen via Corpio lopen. Ook gaat RegiozorgNU Corpio straks gebruiken als bronbestand voor alle relatiegegevens én als informatie- en uitwisselingsplatform. Dat doen we niet zomaar, er zitten veel voordelen aan.

De meeste huisartsen kennen Corpio van de huisartsenspoedpost. Via Corpio zijn eenvoudig meldingen in te dienen. Ook zijn hier het dienstrooster en de protocollen van de spoedpost onder andere te vinden. Vanaf 2024 zal Corpio ook voor de dagpraktijken worden ingezet. Corpio gaat dan dienstdoen als veilige afgeschermde omgeving voor huisartsenpraktijken en later ook voor keten- en samenwerkingspartners. Je kunt in Corpio dan het laatste nieuws raadplegen en informatie vinden, bijvoorbeeld over werkafspraken en protocollen. Ook wordt het mogelijk om in een afgeschermde omgeving kennis en ideeën met elkaar uit te wisselen over verschillende thema’s. Zo maken we het werk voor iedereen gemakkelijker, efficiënter en ook veiliger.

In de komende maanden worden de mogelijkheden in Corpio stapsgewijs verder uitgebreid. En worden meer mensen uitgenodigd om een account aan te maken, te beginnen met praktijkmedewerkers en wijkmanagers. Zij ontvangen op een gegeven moment een e-mail met een activatielink om een account aan te maken.

We houden je hierover natuurlijk op de hoogte. Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je terecht bij informatiemanager Tina Meijer, via t.meijer@regiozorgnu.nl.