Gezond Vleuten

Stichting Gezond Vleuten is in 2012 opgericht om de eerstelijnssamenwerking in Vleuten te verbeteren.

Home > Wijksamenwerking > Gezond Vleuten

Gezond Vleuten

Stichting Gezond Vleuten is in 2012 opgericht om de eerstelijnssamenwerking in Vleuten te verbeteren. Dit samenwerkingsverband levert geïntegreerde en multidisciplinaire wijkgerichte eerstelijnszorg aan de inwoners van Vleuten. Bekijk de infographic van het wijkplan.

Wijkgerichte projecten en initiatieven

  • Geïntegreerde Leefstijl Interventie (GLI)
  • Samenwerking sociaal (Welzijn op Recept)
  • Ouderenzorg, implementatie NIS
  • Teamsamenwerking: hoe werken we met elkaar samen in het pand
  • MDO’s: casuïstiekbespreking en verdieping

Wijkbeeld

Grote gezondheid- en welzijnsvraagstukken in de wijk zijn psychische klachten, middelengebruik, overgewicht, bewegen en eenzaamheid. Een grote groep ouderen heeft vaak te maken met meerdere chronische aandoeningen; ze hebben vaak overgewicht, zijn vaak eenzaam en hebben minstens één psychische klacht. Daarnaast heeft meer dan de helft van de volwassenen in Vleuten-De Meern overgewicht. Tot slot ligt het percentage kinderen en jongvolwassenen met een risico op (sociaal) emotionele problemen hoger dan het Utrechts gemiddelde.

Partners

Van links naar rechts: Wilca Dijkstra en Jeroen Gresnigt (fysiotherapeuten), Daphne Grundlehner (huisarts), Aniek Schmidt (huisarts), Bram Mertens (apotheek Vleuten), Richard Wolswijk (huisarts), Frank Drost (huisarts) Jorden Moorlag (huisarts Praktijk Bronkhorst), Ad van Gorp (geen deelnemer verband), Carien Tibosch (huisarts) en op de fiets Ukie Harkema (diëtist Harkema).

Meer informatie
face-marian-verkerk

Sandra IJpma

Wijkmanager