Fletiocura

Coöperatie Fletiocura levert geïntegreerde, multidisciplinaire en wijkgerichte eerstelijns gezondheidszorg aan de inwoners van De Meern, Vleuterweide en Harmelen.

Home > Wijksamenwerking > Fletiocura

Fletiocura

Coöperatie Fletiocura is eind 2019 opgericht om de eerstelijnssamenwerking in De Meern, Vleuterweide en Harmelen te verbeteren. Het samenwerkingsverband levert geïntegreerde multidisciplinaire wijkgerichte eerstelijns gezondheidszorg aan de inwoners van De Meern, Vleuterweide en Harmelen. Bekijk de infographic van het regioplan.

Wijkgerichte projecten en initiatieven

Artrosenetwerk
Dit netwerk valt onder een artrosecoördinator. Door middel van informatie, scholingen, het stepped care model en VIPLive Samenwerken wordt dit artrosenetwerk ingericht en uitgebreid.

Persoonsgerichte zorg en Positieve Gezondheid
Scholingen Positieve Gezondheid voor zowel zorg- als welzijnsprofessionals vergroten het eigen werkplezier. Door middel van deze scholingen leren professionals om gesprekken te voeren met een brede blik op gezondheid.

Ouderenzorg

  • In 2022 is het geriatrisch spreekuur opgericht. Meerdere professionals kijken naar een complexe hulpvraag van een oudere waarbij de patiënt beter geholpen wordt en er niet langs elkaar gewerkt wordt.
  • Valpreventie. Een oefentherapeut in de wijk heeft hiervoor een werkgroep in het leven geroepen.

VIPLive samenwerken
Professionals in de wijk zijn geschoold in VIPLive.

Welzijn op Recept
Zowel in Vleuterweide als De Meern wordt Welzijn op Recept opgezet in het najaar 2023. Hiermee versterkt de samenwerking met de eerstelijn en het sociale domein en gaan meer patiënten iets betekenisvols in hun leven doen, ondanks hun klachten. De gesprekken zullen vanuit Positieve Gezondheid gevoerd gaan worden. Een mooi bewonersinitiatief in de wijk Leidsche Rijn is: www.indekerngezond.nl

Versterken van de onderlinge samenwerking
Elke dinsdag en donderdag wordt er gewandeld in De Meern van 12.30-13.15 uur met als doel dat professionals in de wijk elkaar beter leren kennen. Daarnaast zijn er vier keer per jaar netwerklunches en drie keer per jaar volgt een teambuildingsactiviteit waar alle partners aan meedoen.

Wijkbeeld

De Meern had 22.127 inwoners in 2022. In 2022 zijn met de adviseur gezonde wijk van de Gemeente Utrecht een aantal Wijkdata Wijkdoen-bijeenkomsten gehouden. Deze zijn uitgewerkt in concrete acties op de volgende thema’s:

  1. Overgewicht, bewegen en obesitas
  2. Psychosociale gezondheid bij jongeren en middelengebruik
  3. Ouderen

Bestuur

Erik Mees (huisarts)
Mayran Ahmed (apotheker)
Alexander Savelkoul (fysiotherapeut)
Heleen Nienhuis (huisarts)

Partners

  • Huisartsenpraktijk Vleuterweide-Harmelen, De Meent, Marepark en de Weerark
  • Service Apotheek Harmelen, Benu De Meern en FLeiR apotheek Vleuterweide
  • Fysiotherapiepraktijken Bodyproof, Meerndijk, Van Leeuwen
  • Fysiotherapiepraktijk Broekhuizen, Sportfysio Visser, Fysio Morra
Meer informatie
face-marian-verkerk

Sandra IJpma

Wijkmanager